2018 m. vasario 1 d., ketvirtadienis

Info apie vairavimo kursus

Visai nesvarbu, koks yra jūsų tikslas - vairavimo kursai Vilniuje ar kuriame nors kitame mieste, dėmesį verta atkreipti į tai, jog yra labai daug klausimų, į kuriuos atsakymus turi žinoti kiekvienas, kuris lanko tokius mokymus. Savaime suprantama, tų klausimų yra labai daug, todėl būtų neįmanoma į visus atsakyti, tad šį kartą apžvelgsime pačius svarbiausius.
Į ką reikia žiūrėti, jei norite sužinosite, koks yra alyvos lygis variklyje?
Jei norite sužinoti, koks yra alyvos lygis variklyje, reikia atidaryti variklio gaubtą ir pažiūrėti, kokius duomenis rodo ryškiaspalvė rodyklė.
Kur yra langų plovimo skysčio rezervuaras, dar vadinamas talpa?
Langų plovimo skysčio rezervuaras yra po variklio gaubtu.
Kaip patikrinti, ar veikia stabdžių šviesos signalai?
Ant stabdžių paminos reikia uždėti sunku daiktą (tokį, kuris svertų ne mažiau kaip 2 kg). Tai atlikus, transporto priemonės gali turite išvysti ryškius STOP žibintus.
Kur ieškoti  informacijos apie rekomenduojamą oro slėgį padangose?
Priklausomai nuo automobilio modelio, ją rasti galite atsidarę degalų pylimo dangtelį, atsidarę šonines priekines dureles arba ant jų statramsčio.
Kokio padangų protektoriaus rašto gylio pakanka, kad važiavimas transporto priemone būtų saugus? Kokiu įrankiu galite tai patikrinti?
Tam, kad važiavimas būtų saugus, protektoriaus gylis turi būti ne mažesnis nei 3 mm žiemą ir ne mažesnis nei 1,6 mm vasarą. Tai patikrinti galite slankmačiu.
Kokia turi būti padangų būklė, kad galėtumėte saugiau važiuoti?
Padangos turi būti be akimi įžiūrimų įtrūkimų, įbrėžimų, o ant tos pačios ašies turi būti vienodo nusidėvėjimo bei sezoniškumo padangos.

Kokios yra  pagrindinės kritinės klaidos?
Bandymas antrą kartą užvesti variklį, kai jis jau veikia; saugos diržo neužsisegimas, kai tai yra būtina; variklio užgesinimas ir potencialiai pavojingos situacijos sudarymas; variklio vedimas, pasirinkus netinkamą sankabą; vairo nesuvaldymas arba neišlaikymas; abiejų rankų atitraukimas nuo vairo, tuo metu, kai transporto priemonė juda; sustojimas ten, kur tai daryti yra draudžiama; nesugebėjimas atkabinti arba prikabinti priekabą; greičio didinimas, tuo metu, kai transporto priemonė yra didinama.
UAB AURUDA vairavimo mokymų centras ir kursai Vilniuje konkurencingomis kainomis.

Šie atsakymai į klausimus sudaro tik labai nedidelę dalį informacijos, kurią turi žinoti kiekvienas, lankantis kursus. vis dėlto, ši informacija yra ypač svarbi, todėl nepamirškite jos įsidėmėti. Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus, sužinosite vairavimo kursų metu, taip pat galite rasti informaciniuose leidiniuose. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.