2018 m. lapkričio 15 d., ketvirtadienis

Fizinio asmens bankrotas - mitai

Belieka tik spėlioti dėl kokių priežasčių, galbūt todėl, kad įstatymas įsigaliojo neseniai, o galbūt todėl, kad tai yra viena iš tų procedūrų, kurios, palyginti prireikia labai retai, nesunku pastebėti, jog fizinio asmens bankrotas yra apipintas įvairiai mitais. Šį kartą siūlome susipažinti su labiausiai paplitusiais mitai ir papildyti žinių bagažą apie šį  procesą.

Fizinio asmens bankrotas

fizinio asmens bankrotas



Mitas nr. 1fizinio asmens bankrotas gali būti iškeliamas kiekvienam to pageidaujančiam
Bene labiausiai paplitęs mitas yra, kad ši byla gali būti keliama visiems jos pageidaujantiems asmenims. Tačiau svarbu prisiminti, kad iš tiesų fizinio asmens bankroto byla yra keliama tik tiems asmenims, kurie atitinka tam tikrus reikalavimus. Beje, svarbu pridurti, kad skirtingose šalyse tie reikalavimai gali skirtis. Štai, pavyzdžiui, mūsų šalyje fizinio asmens bankroto byla gali būti keliama tik tiems asmenims, kurių skolos siekia daugiau nei 9500 eur.
Mitas nr. 2 – nėra jokio priežasties, dėl kurio asmuo negalėtų būti paskelbtas nemokiu
Pats metas pakalbėti ir apie dar vieną mitą, kuris sako, kad nėra jokio priežasties, dėl kurios, asmuo galėtų būti paskelbta nemokiu. Iš tiesų, tokių priežasčių yra labai daug, tad pažvelgime tik keletą jų. Štai, pavyzdžiui, tokia byla negali būti keliama ir asmuo negali būti pripažinta nemokiu tuo atveju, jei  esame situacija susiklostė dėl žalingų įpročių, piktnaudžiavimo azartiniais lošimais. Taip pat ši byla negali būti keliama ir tuo atveju, jei ji vieną kartą jau buvo iškelta ir nuo jo pabaigos ar nuo nutraukimo, dar nėra praėję 10 metų. Taip pat reikia pabrėžti, jog yra ir kitų priežasčių, dėl kurių, asmuo negali būti paskelbta nemokiu. Apie tai daugiau informacijos galite rasti internetiniuose puslapiuose ar nusprendę pasikonsultuoti su tarpininkaujančių įmonių darbuotojais.
Mitas nr. 3 – asmuo, kuriam yra keliama ši byla, turi teisę nedalyvauti teismo posėdžiuose
Dauguma žmonių yra linkę manyti, kad asmeniui, kuriam ir iškeliama ši byla, nėra reikalo dalyvauti teismo posėdžiuose. Vis dėlto, reiktų prisiminti, kad šių bylų procesai mūsų šalyje nevyksta rašytinio proceso tvarka, jie vyksta gyvai, todėl kiekvienas asmuo, kuriam iškeliama ši byla, turi dalyvauti teismo posėdžiuose. Kita vertus, tie, kurie mano, jog dalyvavimas nebūtina, iš dalies yra teisūs, kadangi kai kuriose šalyje, pavyzdžiui, Dž. Britanijoje, šio bylos procesai iš  tiesų vyksta nuotoliniu būdu.

Taip pat skaitykite:
Ieškantiems patikimo bankroto administratoriaus ir konsultanto, kontaktai:

UAB Centrinis bankroto biuras LT
Bankroto administratoriaus konsultacijos tik su išankstine registracija
Tel. +37064511169 (taip pat galima pasiskambinti Viberunnamed programėle )
Dirbame visoje LIETUVOJE
Adresai:
Vilniuje:  A.Vivulskio g. 7 – 414, LT 03162, Vilnius Darbo laikas: 9:00 – 18:00. Pirm – Penk. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.